Geschiedenis

Het ontstaan van Johnson & Johnson

Het verhaal van Johnson & Johnson begint in 1876 met Sir Joseph Lister, een vooraanstaande Engelse chirurg. In een tijd waarin het postoperatieve sterftecijfer bijna 90% besloeg, identificeerde hij door lucht verspreide ziektekiemen als belangrijke infectiebron van operatiekamers. 
Lister ontwikkelde een soort karbolzuurspray die de operatiekamer in een mist verhulde. Een complexe methode en niet afdoende, maar een vooruitgang ten opzichte van de vieze katoenen lappen die voorheen werden gebruikt.

Steriele chirurgische verbanden (1886)

Robert Wood Johnson, een Amerikaanse ondernemer en industrialist, werd door Listers gedachtegoed geïnspireerd en dacht jaren na over een praktische toepassing van Listers idee. Zijn gedachten gingen uit naar kant-en-klare steriele chirurgische verbanden. Deze zouden verpakt en afgesloten moeten blijven tot gebruik, zodat ze niet besmet zouden kunnen raken.

Hij zocht samenwerking met zijn twee broers, James Wood and Edward Mead Johnson. Samen ontwikkelden zij steriele chirurgische verbanden. In 1886, in New Brunswick, New Jersey, USA werd het bedrijf bedrijf Johnson & Johnson een feit.

Het decentralisatieprincipe

De internationale groei begon in 1919 met de oprichting van een filiaal in Canada, al snel gevolgd door het eerste filiaal in Europa in 1924. In 1934 zag de term Johnson & Johnson Family of Companies voor het eerst het daglicht en werd het decentralisatieprincipe geïntroduceerd, heden ten dagen nog steeds één van de core strategic principles van het bedrijf.

Meer dan 265 bedrijven in 60 landen

Tegenwoordig is Johnson & Johnson een familie van bedrijven bestaande uit meer dan 265 bedrijven in meer dan 60 landen. Naast de gedecentraliseerde managementstructuur zijn de andere drie strategische principes die de ruggengraat vormen van het bedrijf:

  • Het vervullen van de behoeften in de gezondheidszorg voor zowel healthcare professionals als consumenten
  • Het managen van de business op lange termijn
  • Een cultuur die gestoeld is op waarden voortkomend uit het Credo

Contacteer ons

Johnson & Johnson Medical NV
Leonardo Da Vincilaan 15
1831 Diegem, België

Receptie Customer Service